Ledarskapsakademin erbjuder mångsidig utbildning i samhälls- och ledarskapsfrågor, alumnverksamhet och ett unikt nätverk för svensk- och tvåspråkiga unga som strävar till att nå ännu högre.

Ambassadörer

Ambassadörsnätverket, med ett 30-tal personer med lång erfarenhet från bl.a. näringslivet, politiken, juridiken, media, förvaltning, offentliga sektorn, tredje sektorn och utbildnings- och bildningssektorn, erbjuder utmärkta möjligheter till nya erfarenheter och insikter samt nätverksbildning för adepterna och alumnerna.

Alec
Diplomat
Heidi
Politisk chefredaktör
Heidi
Bildningsdirektör. Bild: JyriLaitinen.fi
Mikael
VD
Eva
Riksdagsledamot
Sture
Ordförande
Carl
Direktör
Casper
VD
Satu
VD
Rolf
VD
Ole
Bergsråd
Nina
VD
Frank
VD
Jussi
VD
Stefan
VD
Ole
Minister
Annika
Bildlärare, journalist
Carl
VD
Alf
Professor
Tomas
Senior Lecturer
Kjell
VD
Pär
Minister
Peter
F.d. statssekreterare
Christoffer
Jurist. Minister
Barbro
VD
Carola
Styrelseproffs
Astrid
tidigare Högkommissionär
Sture
VD
Christoph
Koncernchef
Ulla-Maj
f.d. riksdagsledamot
Kristina
Direktör
Thomas
Kansler emeritus
Christoffer
Taxell
Presentation

Christoffer Taxell, född 1948, är jurist. Han var riksdagsman 1975-1991 och medlem av regeringen åren 1979-1990 som justitieminister och undervisningsminister. Han var ordförande för Svensk Ungdom 1970 - 72 och Svenska folkpartiets ordförande 1985-1990.

Efter den politiska karriären var han koncernchef för Partek 1990-2002. Han har suttit i styrelsen för en rad olika bolag i Finland och Sverige, var ordförande för Finnair 2003 - 2011 och för Stockmann 2007 - 2014.  För tillfället är han medlem av styrelsen för Ålandsbanken och Rettig. Han var ordförande för Finlands Näringsliv EK 2005 - 2006 och är i dag ordförande för Konstsamfundet. Han har även varit kansler för Åbo Akademi. Taxell förlänades titeln minister av president Martti Ahtisaari år 1998.